Πώς να ξεμπλοκάρετε ένα νεροχύτη με 8 αποτελεσματικές μεθόδους

Πώς να ξεμπλοκάρετε ένα νεροχύτη με 8 αποτελεσματικές μεθόδους

Ένα μπλοκαρισμένο μπάνιο ή ένας νεροχύτης κουζίνας είναι ένα ενδεχόμενο που όλοι φοβόμαστε και ποτέ δεν είναι μια ευχάριστη εμπειρία όταν βρεθούμε αντιμέτωποι. Οι περίεργες μυρωδιές, οι περίεργοι ήχοι ή το αργό νερό αποστράγγισης είναι ο τρόπος με τον οποίο οι νεροχύτες σας λένε να φροντίσετε σύντομα το μπλοκάρισμα.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, μπορείτε να μάθετε πώς να ξεμπλοκάρετε τον νεροχύτη μόνοι σας χρησιμοποιώντας μία από μερικές διαφορετικές μεθόδους πριν στραφείτε στους επαγγελματίες υδραυλικοί την εταιρείας Υδραυλικός Λάρισα και την πολύτιμη βοήθεια τους.

Πώς να ξεμπλοκάρετε ένα νεροχύτη με ένα έμβολο

Βήμα 1. Στραγγίστε τυχόν υπόλοιπο νερό
Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να αφαιρέσετε τυχόν σκουπίδια όπως υπολείμματα τροφίμων, μαλλιά και στάσιμο νερό. Θέλετε ένα νεροχύτη χωρίς καθόλου ή σχεδόν καθόλου νερό. Φορέστε λοιπόν ένα ζευγάρι λαστιχένια γάντια, ένα φλιτζάνι και έναν κουβά και απομακρύνετε το νερό μέσα από το νεροχύτη.

Βήμα 2. Καθαρίστε τα σκουπίδια από την μπάρα
Ξεβιδώστε το βύσμα και καθαρίστε το. Θέλετε να αφαιρέσετε όσο το δυνατόν περισσότερα σκουπίδια ή υπολείμματα τροφών, καθώς αυτό μπορεί να είναι και ο κύριος λόγος που εμποδίζει το νεροχύτη σας να λειτουργεί σωστά. Εάν αφαιρέσατε ένα μπλοκάρισμα, δοκιμάστε να ανοίξετε τη βρύση σας και να την αφήσετε να τρέξει για μερικά λεπτά ώστε να δείτε εάν το νερό αποστραγγίζεται.

Βήμα 3. Ασφαλίστε την υπερχείλιση
Χρησιμοποιήστε μια παλιά πετσέτα για να αποκλείσετε την υπερχείλιση. Θέλετε να βεβαιωθείτε ότι η σφραγίδα είναι σφιχτή, οπότε καλύψτε την με ισχυρή ταινία

Βήμα 4. Πιάσε το έμβολο
Τοποθετήστε το κάτω μέρος του εμβόλου γύρω από το βύσμα και γεμίστε το νεροχύτη με περίπου 5 εκατοστά χλιαρό νερό για να δημιουργήσετε μια στενή σφράγιση. Τώρα σταθερά, αλλά όχι έντονα, μετακινήστε το έμβολο πάνω-κάτω για να δημιουργήσετε αναρρόφηση και να αποσπάσετε το νερό και τυχόν στερεά που παγιδεύονται στο σωλήνα.

Ας ελπίσουμε ότι αυτό θα αντιμετωπίσει το πρόβλημα και μόλις ανακαλύψατε πώς να ξεμπλοκάρετε το νεροχύτη της κουζίνας σας. Χρησιμοποιήστε την ίδια τεχνική όταν ασχολείστε με μια φραγμένη αποστράγγιση μπανιέρας .

Πώς να ξεμπλοκάρετε ένα νεροχύτη χωρίς έμβολο

Μέθοδος 1. Πώς να αποσυνδέσετε ένα νεροχύτη με διττανθρακικό άλας σόδας

Η χρήση όξινου ανθρακικού νατρίου είναι ένα απλό και φθηνό τέχνασμα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να ξεμπλοκάρετε το νεροχύτη σας. Αυτή είναι μια εξαιρετική μέθοδος τακτικής συντήρησης για την αποφυγή σοβαρού αποκλεισμού και είναι επίσης χρήσιμο όταν πρέπει να αποσυνδέσετε την τουαλέτα σας .

1. Τρέξτε λίγο βραστό νερό στον αγωγό
Βάλτε το βραστήρα σε λειτουργία και βράστε λίγο νερό. Ρίξτε το απευθείας στην αποχέτευση έτσι ώστε να μπορέσει να εργαστεί για τη διάλυση οποιασδήποτε οργανικής ύλης.

2. Ρίχνουμε ένα φλιτζάνι μαγειρική σόδα
Βάλτε 1 φλιτζάνι μαγειρική σόδα απευθείας στη φούσκα. Μπορείτε πάντα να χρησιμοποιήσετε μια μικρή διοχέτευση για να βεβαιωθείτε ότι θα φτάσει εκεί. Αφήστε το για λίγα λεπτά.

3. Προσθέστε ένα φλιτζάνι ξύδι
Τώρα, ρίχνετε 1 φλιτζάνι λευκό ξύδι και περιμένετε τα αφρίσει. Αυτή είναι η χημική αντίδραση που απαιτείται για να ξεκλειδώσετε τη βρωμιά που δημιουργεί την απόφραξη.

4. Περιμένετε και ξεπλύνετε με βραστό νερό
Βάλτε ξανά το βύσμα και αφήστε τη μαγειρική σόδα και το ξίδι να κάνουν τη μαγεία τους για περίπου 5-10 λεπτά. Βράστε στο βραστήρα άλλη μια φορά νερό και στη συνέχεια ρίξτε το μέσα στην αποχέτευση.

Πώς να ξεμπλοκάρετε ένα νεροχύτη με 8 αποτελεσματικές μεθόδους

Μέθοδος 2. Χρησιμοποιήστε κρύσταλλα σόδας ή σκόνη πλύσης

Οι κρύσταλλοι σόδας είναι ένα καθαριστικό πολλαπλών χρήσεων που μπορεί να κάνει θαύματα σε ένα μπλοκαρισμένο νεροχύτη. Ξεκινήστε ρίχνοντας λίγο βραστό νερό στον αγωγό. Στη συνέχεια, βάλτε 1 κούπα κρυστάλλους σόδας στη φούσκα και στη συνέχεια 1 κούπα ζεστό νερό και περιμένετε 5 λεπτά.

Ρίξτε σε μια άλλη κατσαρόλα βραστό νερό για να ξεπλύνετε καλά και να καθαρίσετε την αποχέτευση. Η σκόνη πλύσης μπορεί επίσης να είναι ένα αποτελεσματικό ξεμπλοκάρισμα νεροχύτη. Απλά βάλτε 2 κουταλιές της βιολογικής σκόνης πλύσης κάτω από την φούσκα και στη συνέχεια ξεπλύνετε με βραστό νερό. Ίσως χρειαστεί να επαναλάβετε οποιαδήποτε από τις θεραπείες πολλές φορές ανάλογα με το πόσο δύσκολο είναι το φράξιμο.

Μέθοδος 3. Πώς να αποσυνδέσετε έναν αγωγό με ένα φίδι αποστράγγισης

Εάν δεν είχατε τύχη με τις παραπάνω μεθόδους, θα μπορούσατε να δοκιμάσετε ένα φίδι αποστράγγισης . Είναι το μυστικό όπλο για τους ιδιοκτήτες σπιτιού και τους υδραυλικούς για να απομακρύνουν τα επίμονα μπλοκαρίσματα σωλήνων.

Βήμα 1. Βάλτε το φίδι στην αποχέτευση του νεροχύτη σας
Τοποθετήστε το φίδι στην αποχέτευση. Ποτέ μην το πιέζετε. Το κεφάλι του φιδιού έχει σχεδιαστεί για να κάνει τη σκληρή δουλειά για εσάς.

Βήμα 2. Σπρώξτε μέχρι να υπάρχει απόφραξη
Σπρώξτε απαλά το φίδι έως ότου δεν μπορείτε να το προχωρήσετε περισσότερο μέσα από το σωλήνα.

Βήμα 3. Περιστρέψτε το φίδι δεξιόστροφα
Χρησιμοποιήστε τη λαβή για να ξετυλίξετε το πηνίο, έτσι ώστε το φίδι να φτάσει στην απόφραξη. Καθώς περιστρέφετε τη λαβή μπρος-πίσω θα πρέπει να αισθανθείτε την απόφραξη που αρχίζει να διαλύεται. Συνεχίστε προσεκτικά μέχρι να μην νοιώθετε πλέον αντίσταση.

Βήμα 4. Δοκιμάστε και επαναλάβετε εάν είναι απαραίτητο
Γυρίστε προς τα πίσω το φίδι προς τα πίσω και αφαιρέστε το. Ενεργοποιήστε τη βρύση και δείτε εάν το νερό τρέχει ελεύθερα. Εάν αυτό δεν έχει κάνει το τέχνασμα, περάστε ξανά ολόκληρη τη διαδικασία.

Μέθοδος 4. Καθαρίστε τον αποκλεισμένο νεροχύτη σας με καλώδιο

Εάν δεν έχετε ένα φίδι αποστράγγισης στο σπίτι σας, θα μπορούσατε να δοκιμάσετε μια γρήγορη εναλλακτική λύση DIY και να χρησιμοποιήσετε μια ισιωμένη κρεμάστρα καλωδίου ή σύρμα κουρτίνας για να ξεμπλοκάρετε και να τον καθαρίσετε. Σπρώξτε απαλά το καλώδιο προς τα κάτω, μέχρι να βρείτε το μπλοκάρισμα. Δώστε του λίγο τρεμόπαιγμα και ασκήστε σταδιακά περισσότερη πίεση μέχρι να αποκολληθεί το φράξιμο.

Μέθοδος 5. Δοκιμάστε ένα καθαριστικό αποστράγγισης

Η βύθιση ξεμπλοκάρει τροφοδοσία μέσω στάσιμου νερού κατευθείαν στο μπλοκάρισμα. Ρίξτε ολόκληρο το μπουκάλι στην αποχέτευση και περιμένετε να λειτουργήσει για τον συνιστώμενο χρόνο στις οδηγίες του προϊόντος. Απλώς ξεπλύνετε με ζεστό νερό για να καταστρέψετε τα πιο σκληρά φράγματα στον αγωγό. Η τακτική χρήση αυτών των προϊόντων είναι εξαιρετική για να διατηρείτε καθαρούς τους αγωγούς.

Μέθοδος 6. Σπρώξτε το μπλοκάρισμα σας με μια ριπή νερού

Μερικές φορές, οι απλούστερες μέθοδοι είναι οι καλύτερες. Γεμίστε ένα μεγάλο πλαστικό μπουκάλι 2 λίτρων με ζεστό νερό. Στη συνέχεια, βάλτε το ανοιχτό άκρο προς τα κάτω και βιδώστε γρήγορα όσο πιο σκληρά μπορείτε για να πιέσετε ό, τι εμποδίζει τους σωλήνες κάτω και έξω.

Μέθοδος 7. Πώς να ξεμπλοκάρετε ένα U-Trap

Εάν όλα τα παραπάνω αποτύχουν, ήρθε η ώρα να σηκώσετε τα μανίκια σας και να προετοιμαστείτε για λίγο βρώμικη δουλειά. Μερικές φορές, ο μόνος τρόπος να ξεμπλοκάρετε την κουζίνα ή το νεροχύτη του μπάνιου σας είναι να αφαιρέσετε την u-trap και να την καθαρίσετε με το χέρι.

1. Ετοιμαστείτε για τη δουλειά
Ας ελπίσουμε ότι έχετε ένα δυνατό στομάχι και κάποια παλιά ρούχα εργασίας. Αυτό θα είναι μια δυσάρεστη και ακατάστατη δουλειά. Τα λαστιχένια γάντια είναι επίσης απαραίτητα. Τοποθετήστε μερικές παλιές πετσέτες κάτω από το νεροχύτη για να πιάσετε το βρόμικο νερό και να έχετε έναν κάδο σε απόσταση.

2. Βρείτε και αφαιρέστε τη u-trap
Η u-trap είναι η πρώτη κάμψη στο σωλήνα ακριβώς κάτω από το στόμιο. Βάλτε τον κάδο κάτω από την κάμψη και ξεβιδώστε πολύ αργά κάθε τμήμα του σωλήνα με ένα κλειδί αρκετά ώστε το νερό που μπορεί να στάξει. Όταν το νερό σταματήσει να στάζει μπορείτε να συνεχίσετε να ξεβιδώνετε και να το αφαιρείτε εντελώς.

3. Καθαρίστε και απαλλαγείτε από τα σκουπίδια
Πάρτε τη u-trap σε άλλο νεροχύτη, ή έξω, αν είναι δυνατόν, και δώστε ένα καλό καθαρό. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια κρεμάστρα ρούχων, ζεστό νερό, απολυμαντικό σπρέι για να βεβαιωθείτε ότι μυρίζει και φαίνεται πολύ καλύτερα.

4. Τοποθετήστε το u-trap και δοκιμάστε
Επανασυνδέστε το u-trap χρησιμοποιώντας ένα γαλλικό κλειδί και δοκιμάστε την  τρέχοντας λίγο στη βρύση. Εάν έχετε διαρροή, αφαιρέστε και συνδέστε ξανά.

Μέθοδος 8. Χρησιμοποιήστε τη χλωρίνη ως έσχατη λύση

Η χλωρίνη πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο όταν έχετε εξαντλήσει τις επιλογές. Μπορεί να καθαρίσει και να αποφράξει νεροχύτες, αλλά πιθανότατα δεν θα κόψει τα μαλλιά, το λίπος ή οτιδήποτε άλλο το φράζει. Να θυμάστε πάντα να προστατεύετε τα μάτια και το δέρμα σας και να διατηρείτε τον χώρο καλά αερισμό. Ρίξτε ένα φλιτζάνι χλωρίνη μέσα στην αποχέτευση, ακολουθούμενη από ένα λίτρο ζεστού νερού.

Η χλωρίνη μπορεί επίσης να καταστρέψει το νεροχύτη σας και άλλα είδη υγιεινής. Να είστε προσεκτικοί με τις ενέργειές σας, αλλιώς ίσως χρειαστεί να αντικαταστήσετε το νεροχύτη της κουζίνας σας μόνο και μόνο από ένα φράξιμο.

Πώς να ξεμπλοκάρετε ένα νεροχύτη με 8 αποτελεσματικές μεθόδους

Και αν ο νεροχύτης σας είναι ακόμα αποκλεισμένος;

Εάν οι παραπάνω μέθοδοι δεν έχουν ξεκαθαρίσει το μπλοκάρισμα, ίσως είναι καιρός να ζητήσετε μια επαγγελματική υπηρεσία αποστράγγισης από τους υδραυλικούς της εταιρείας Υδραυλικός Λάρισα . Έχουνε όλα όσα χρειάζεστε για να κάνουν τα πράγματα να ρέουν ξανά και να τακτοποιούνται σε χρόνο μηδέν.

Αξιόπιστοι επαγγελματίες υδραυλικοί

Εξυπηρετούμε διαμερίσματα, μονοκατοικίες και επαγγελματικούς χώρους στην πόλη της Λάρισας αλλά και στην ευρύτερη περιοχή του νομού, όλες τις ώρες της ημέρας και όλες τις μέρες του χρόνου.

Οι μακροχρόνιοι πελάτες μας υποστηρίζουν ότι κάθε φορά υπερβαίνουμε τις προσδοκίες τους. Μπορούμε να σας παρέχουμε δωρεάν εκτίμηση για τις υδραυλικές υπηρεσίες που θα χρειαστείτε κάθε φορά, ώστε να γνωρίζετε τι θα χρειαστεί να πληρώσετε στο τέλος. Διαθέτουμε σταθερό τιμοκατάλογο και δεν χρεώνουμε επιπλέον για την αρχική εκτίμηση ή την καθαριότητα μετά το πέρας των εργασιών.

Είμαστε δίπλα σας 24 ώρες το 24ώρο, 365 μέρες τον χρόνο, συμπεριλαμβανόμενες οι Κυριακές και οι αργίες. Για υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, για να ζητήσετε μια προσφορά και για να προγραμματίσετε ένα ραντεβού μαζί μας, επικοινωνήστε μαζί μας στο 2410 200 247. Είμαστε στη διάθεση σας και μπορούμε να σας εξυπηρετήσουμε όποτε μας χρειαστείτε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.
You need to agree with the terms to proceed

Μενού
Shares